Tilikarelia Oy

Uutiset

02.02.2021

Luontoisetuihin muutoksia vuodelle 2021Työnantajalle tuli vuoden vaihtuessa uusia mahdollisuuksia antaa työntekijöille ilmastoystävällisempiä luontoisetuja. Polkupyöräetu voi olla verovapaa, työsuhdematkalipun veronalainen osuus poistui ja täyssähköautoille myönnettiin määräaikainen verotuki.
 

Työsuhdepolkupyörä uusi luontoisetu


Uutena luontoisetuna vuoden 2021 alusta tulee polkupyöräetu. Työnantaja voi hankkia työntekijän käyttöön polkupyörän, jota työntekijä saa käyttää myös yksityisajoihin, kunhan etuus käsitellään asianmukaisesti palkanlaskennassa. Etuus on verovapaa 1200 euroon asti vuodessa. Hankintahintaan voidaan laskea mukaan vuosittaiset huoltokustannukset sekä kiinteät lisävarusteet, jopa pyöräilykypärä.

Työsuhdematkalipun veronalainen osuus poistui


Työsuhdematkalipuista poistui veronalainen osuus ja se on nyt verovapaa etuus 3 400,00 euroon asti/vuosi. Täytyy kuitenkin huomioida, että jos työnantaja tarjoaa työntekijälle sekä polkupyöräedun että matkalipun, niin niiden yhteenlaskettu arvo voi olla verovapaata 3 400,00 euroon saakka. Eli jos polkupyöräetuus on koko arvoltaan käytössä (1 200 €) jää työsuhdematkalipun verovapaaksi osuudeksi 2 200 euroa.

Täyssähköisen luontoisetuauton verotusarvoon alennus


Työntekijälle luontoisetuautona annetun täyssähköauton palkkana käsiteltävästä verotusarvosta voidaan tehdä 170 euron alennus kuukausiarvosta. Määräaikainen verotuki, joka on voimassa vuosina 2021–2025, voidaan käyttää vain niille luontoisetuautoille, joiden hiilidioksidipäästö on 0 g/km eli käytännössä täyssähköautoille. 

Sähköauton latauslaite työntekijän kotiin


Mikäli työnantaja kustantaa työntekijän kotiin sähköauton latauslaitteen luontoisetuauton latausta varten, se voidaan laskea auton verollisiin lisävarusteisiin eikä sitä tarvitse enää käsitellä käyvästä arvosta erikseen työntekijän palkassa. Latauslaite ei saa siirtyä työntekijän omistukseen. Latauslaitteen kohdalla kyseessä voi olla joko täyssähköauto tai ladattava hybridiauto. 

Sähköauton lataaminen työnantajan kustantamana

Auton sähkön latausetu työnantajan kustannuksella joko työpaikalla tai julkisissa latauspisteissä on verovapaa etu vuosien 2021–2025 aikana. Verovapaus koskee sekä työntekijän omaa että käyttöetuna saatua luontoisetuautoa. Latausedun osalta ei ole merkitystä onko auto täyssähköauto tai ladattava hybridiauto. Kuitenkaan työnantaja ei voi korvata työntekijän kotona tapahtuvaa lataamista edes sähkömittariin perustuen.


Kysy lisää meiltä jos aihe on yrityksellesi ajankohtainen.

Tilikarelia Oy

Väinö Valveen katu 2
53900 Lappeenranta

+358 (0)20 749 7340
asiakaspalvelu(at)tilikarelia.fi
Avoinna arkisin klo 9 – 14
(sovittaessa muinakin aikoina)
Y-tunnus 0423828-6

Facebook-sivumme

auktorisoitu avainlipun haltija

Kaakon Nettipalvelu Oy