Tilikarelia Oy – Tilitoimisto Lappeenrannassa

Olemme Lappeenrannassa toimiva monipuolinen tilitoimisto. Asiakkaamme ovat pääosin Etelä-Karjalasta, mutta hyvät ajantasaiset ohjelmamme mahdollistavat palveluiden tuottamisen myös yli maakuntarajojen. Meille on tärkeää, että asiakkaamme saavat henkilökohtaista ja joustavaa palvelua. Palvelut mitoitetaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Jokaisella asiakkaalla on oma henkilökohtainen kirjanpitäjä ja oman kirjanpitäjän poissaollessa meillä on toimiva tuurausjärjestelmä. Näin asiakas voi luottaa siihen, että asiat hoituu ja aina on asiantuntija tavoitettavissa, kun sellaista tarvitsee.

Auktorisoitu tilitoimisto

Tilikarelia on auktorisoitu tilitoimisto, mikä takaa asiakkaalle, että olemme luotettava yhteistyökumppani. Taloushallintoliitto valvoo ja tarkistaa auktorisoidun tilitoimisto toimintaa. Tämä takaa, että osaaminen, järjestelmät ja toimintamallit ovat vaatimusten mukaisella tasolla. Auktorisointi edellyttää, että  toiminta on lain mukaista ja että uudet säännökset huomioidaan toiminnassa. Edellytyksenä auktorisoinnille on myös se, että tilitoimistolla on vastuuvakuutukset kunnossa sekä vähintään yksi KLT tutkinnon suorittanut kirjanpitäjä. Voit lukea lisää tilitoimiston auktorisoinnista ja sen tuomista eduista Taloushallintoliiton sivuilta.

Ammattitaitoiset kirjanpitäjät ja palkanlaskijat

Meillä on yhdeksän kirjanpitäjää, joista kolmella on KLT-tutkinto ja yhdellä PHT tutkinto. KLT tutkinto on taloushallintoalan asiantuntijatutkinto ja kertoo korkeasta laskenta- ja vero-osaamisen tasosta. PHT tutkinto on palkkahallinnon asiantuntijatutkinto ja kertoo vahvasta palkkahallinnon asiantuntijuudesta.  KLT ja PHT tutkontojen vaatimuksina on alan koulutus sekä vähintään 3 vuoden työkokemus alalta.

Itse tutkinto suoritetaan läpäisemällä tentti, jossa testataan sekä oikeustieteen osaamista että laskentaosaamista. Tutkintoja täytyy myös ylläpitää. KLT ja PHT tutkinto edellyttää haltijaltaan jatkuvaa ammattitaidon ylläpitämistä. KLT:t ja PHT:t raportoivat työtehtävistään ja kouluttautumisestaan kolmen vuoden välein Tili-instituuttisäätiölle. Näin varmistetaan, että osaamista pidetään yllä ja oikeus nimikkeeseen säilyy.

Taloushallinnon palvelut vuodesta 1974

Tilikarelia on saanut alkunsa vuonna 1974, jolloin Pekka Multanen perusti Tili- ja Isännöintitoimisto Pekka Multanen & kumpp. -nimisen yrityksen. Yritys tuotti alkuun tilitoimisto sekä isännöintipalveluita aina vuoteen 1977 saakka, jolloin isännöinti ja tilitoimistotoiminta eriytettiin omiksi yhtiöikseen. Tilikarelia Oy nimellä yritys on toiminut vuodesta 1981 alkaen.

Osa REIM Group konsernia

Tilikareliasta tuli vuonna 2017 osa REIM Group konsernia. REIM Group on yksityisesti omistettu isännöinti- ja tilitoimisto palveluita tarjoava konserni. Koko konsernin palveluksessa on noin 200 työntekijää, 15 eri paikkakunnalla. 

Meillä on Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu.